Experimentera att göra bubbel vin

Att anrätta sitt eget mousserande vin kan vara en mycket invecklad arbetsgång om du väljer att göra det genom den traditionella “Methode Champenoise”.

Cider vinsats finns på https://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.

Men det finns en val metod som skänker fantastiska resultat med ett minimum utav ansträngning.

Också mousserande vin kan göras från en mängd olika stoff, Chardonnay, Pinot Noir samt Riesling är de föredragna druvsorterna.

Det är bäst att begagna en god kvalitet alla druvor produkt för att göra bubbel.

Man kommer att behöva en hydrometer före du börjar tillreda din ”champagne”.

Dessa kan köpas ganska kap på nätet.

Det är angeläget att utgångspunkten visar emellan 1, 070 samt 1, 080 samt inte högre.

Dessutom ska man ett grundläggande hembryggningspaket för de inledande bryggningsstegen.

Jag rekommenderar att man nyttjar ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar och buteljeringshattar), alldenstund de ska fungera som en preliminär tryckhållare.

Du behöver oxå en kapsyltång samt några hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning av andra drycker kräver champagne flertal faser).

1) Börja med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vitt vin opp till slutet av jäsningen.

2) Så snart jäsningen innehar upphört, begagnad hävert för att flytta vinet till en flexibel spann.

Vinet skall vara lite grumligt, om inte addera en del jästsediment från botten utav jäsningskärlet.

3) Gör en simpel sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.

För att göra denna sirap, värm en mixning utav en del vatten samt ett par delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.

Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.

4) Rör om sockerlag, mjukt men grundligt, i vinet.

5) Efterträdande steg är buteljering med hävert, deplacera vinet omedelbart till champagneflaskor använd bara flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer inte att kunna hantera det tryck som byggs opp.

6) Ställ flaskorna upprätt på en sval plats i 3 månader.

Vinet skall vara klart nu med speciell sediment på botten, om inte låt stå i ytterligare en månad alternativt tills det är kristallklart.

Sedan denna cykel låt dem stå i kylskåp vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.

Detta kommer att hjälpa hålla dra ned jästen när man häller upp.

När flaskorna ska öppnas är en känslig operation vari det större utav innehållet kan spruta ut om man ej gör det på rätt sätt.

Såvida du ej är en champion på denna färdighet kan detta kanske vara ett bra förslag:

Snabbhet är det väsentliga i denna ingrepp om du önskar behålla det större utav din mousserande vin.

Placera en tom mottagare på en vinkling framför flaskan som du oxå vinklar och avlägsna locket på flaskan.

Det tar lång träning att åstadkomma att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.

Men om det nu finns något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när du öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.

Jag innehar inte skrivit något om den vanliga vintillverkningen som behövs som bas till detta, samtliga komplement för detta hittar man lätt online.

Be the first to comment

Leave a Reply