Gör ditt eget vin väldigt billigt

Vid måltiderna är det inte alltid som samtliga har råd att unna sig ett ordentligt gott vin.

Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att förtära till ackompanjemang av denna dryck.

Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.

Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.

Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.

Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har otaliga medicinska fördelar om de tas kontinuerligt eftersom det är ytterst rikt på antioxidanter.

För dem som inte kan köpa vin, är alltsammans inte förlorat.

Vem som helst kan göra ett ganska gott vin med ingredienser från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att visa dig hur man gör detta.

Med en aning övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra ultimata (hmmm).

Innan vi startar måste jag berätta att det så klart finns ett smidigare sätt som också framställer ett godare vin. Inhandla en vinsats från hobbyvinsatser – klicka här från hembryggning.se, prisad.se eller annan webbutik.


Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv bägare socker

144 gram druvsaft (ca 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några övriga tillsatser

En flaska där du kan mäta fyra liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar

Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ännu mer reducera kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna

Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka likaså fast smaken blir tyvärr därefter.

Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.

För nybörjare som behöver aningen mer orientering samt assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig redo att producera vin

Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.

Häll alla tre burkar (totalt 144 gram) och häll sedan i dubbelt så mycket vatten.

Om du har 3 burkar saft, häll 6 burkar vatten.

Skaka alltihop till dess blandningen blir absolut homogen.

Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.

Skaka igen grundligt.

Sockret bör vara fullständigt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den redo för tillämpning.

När jästen är färdig, addera också denna till blandningen du har och skaka återigen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har några hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett speciellt sätt att knyta ballongen till mynningen av behållaren.

Det bör vara väl gjort samt tätt (här kan du nyttja snöre alternativt gummiband att knyta med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (12 timmar).

Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen funkar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med hjälp av gas som genereras från jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.

Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.

Ditt vin är färdigt!

Nu måste du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.

Stoppa in i kylskåpet och njut därefter av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt! Nästa brygd kanske blir en vinsats?

Be the first to comment

Leave a Reply