Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i drygt 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera skilda reviderade upplagor. Boken innehåller mycket praktisk information om hur man på bästa sätt brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att enbart gilla att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och roande hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del personer avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tvekan samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar hela tiden metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligt upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en mycket god kvalité.

Utvecklingen är väsentlig på så sätt att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att påfallande influera slutresultatet. Man bör vara noggrann med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därutöver krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett tips är att inför bryggningen notera precis allting som behövs, och även göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar rätt så lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är dessutom angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Kolla självklart så att utrustningen dessutom är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer noga upplysning om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning samt vinprovning. Därutöver står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom väldigt kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är alldeles gratis att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, nu

Be the first to comment

Leave a Reply