Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen

I lite mer än 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många olika reviderade upplagor. Boken består av mycket användbar information om hur man på bästa sätt brygger sitt vin och om vinmätare.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att enbart tycka om att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en utvecklande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del människor avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar oupphörligen metoder för vinframställning överlag. Det dyker ständigt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en väldigt hög kvalité.

Utvecklingen är betydelsefull på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att avsevärt påverka slutresultatet. Man bör vara noggrann med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därutöver krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett råd är att inför bryggningen anteckna precis allt som behövs, och även göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar tämligen lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är även viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Inspektera självfallet så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer ingående vägledning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning samt vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är fullkomligt gratis att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, genast

Be the first to comment

Leave a Reply