Ta bort mossa på tak kan göra stor skada

Många har mossa på takpannor utan att veta om det. Ett snyggt tak är viktigt. Takpannor gillar inte mossa.

Det är inte bara huset som kan bli sjukt av mossa, du och din familj kan också bli det. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

På grund av detta är det viktigt med mossborttagning på tak och att detta görs på korrekt vis. Ta hjälp av en firma som hjälper dig ta bort mossa på tak snabbt och billigt. Det viktigaste är att detta blir gjort innan det uppstår skador på ditt tak.

Vissa väljer att ta in hjälp för att ta bort mossa på tak!

Du kan göra annat om du köper in hjälp. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Använd Bensaltensid för att ta bort mossan. Fråga personalen vilket medel som du ska använda.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. Om du använder dig av en ejektor, ryggspruta eller högtrycksspruta eller högtryckstvätt (i påläggsläge) bör du få bort påväxten så att det blir snyggt igen. Det gäller förstås att du får ett gott grepp om utrustningen och att du kan stå på ett säkert sätt.

mossbekämpning

Se över den utrustning som du behöver för att ta bort mossa på tak så att du är väl förberedd. De flesta produkter är billiga i inköp. Skydda ansiktet, inte minst. Munnen måste också skyddas.

Du får tid över om du tar in ett företag. Vissa gillar det, andra inte.

Viktigt med regelbunden rengöring för att sköta om taket

Du får inte glömma bort mossa på takpannor. Det går fort när det väl sätter igång. Det här får vi leva med då vi bor i hus men det betyder inte att du måste acceptera en grön massa över hela ditt tak.

Rengör regelbundet. Vi rekommenderar en gång per år, minst.

Utför det rutinmässigt. ejektorspridare Detta om man använder vanliga rengöringsmedel.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Det håller i 4 år.

Hur ser resten av fastigheten ut? Slarva inte i jobbet. Ett välskött hus är ett bra hus.

Passa på när du har tid

Jobba undan saker undan för undan. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Vatten har lättare att komma in om det är trasigt. Sådant får ju inte hända.

Underhåll din fastighet. Vet du inte hur du ska gå tillväga så är det bättre att fråga någon. Dokumentera med bilder och annat om du måste.

Ta bort mossa på takpannor på ett säkert och tryggt sätt

När du vill få bort mossa på tak ska du alltid tänka på din säkerhet för alla tak är ju en bit över marken. Åtkomsten när du har mossa på takpannor kan vara begränsad. Du behöver inte köpa all utrustning för att ta bort mossa på tak det räcker med att hyra den.

Är taket mycket halt och svårt att komma åt kanske du väljer att hyra in en firma som sprutar på medel och gör jobbet utan din inblandning. Du kanske vill ta bort mossan själv.

Lugnt och säkert är melodin när du ska jobba på tak. Informera alla som kan vara i huset.