Testa att producera detta superbilliga vin

Inte alla av oss har råd att ha ett glas läckert vin på våra bord vid våra måltider.

Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att äta till ackompanjemang av denna dryck.

Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.

Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.

Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.

Det röda druvvinet speciellt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har otaliga medicinska fördelar ifall de tas regelbundet med tanke på att det är ytterst rikt på antioxidanter.

För dem som ej kan handla vin, är allting inte förlorat.

Vem som helst kan åstadkomma ett relativt gott vin med ingredienser från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man åstadkommer detta.

Innan vi börjar vill jag nämna att det så klart finns ett snabbare sätt som också ger ett godare vin. Beställ en vinsats från www.hembryggning.se för vinbryggare från hembryggning.se, prisad.se eller annan webbutik.

Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra ultimata (hmmm).

Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några övriga tillsatser

En flaska där du kan mäta fyra liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger

Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ännu mer krympa kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att göra några hål i ballongerna

Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan vanligt bagerijäst fungera också fast smaken blir tyvärr därefter.

Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.

För nybörjare som behöver en aning mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att göra vin

Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.

Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.

Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.

Skaka alltihop till dess blandningen blir fullkomligt enhetlig.

Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.

Skaka igen noga.

Sockret bör helst vara fullständigt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den färdig för användning.

När jästen är redo, addera även denna till blandningen du har och skaka igen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har några hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett speciellt vis att binda ballongen till mynningen av behållaren.

Det ska helst vara väl gjort samt tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att knyta med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).

Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett intyg på att jästen fungerar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är färdigt!

Nu måste du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.

Stoppa in i kylskåpet och njut därefter av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt!

Be the first to comment

Leave a Reply