Vintillverkning med glycerinet (glycerolen) alternativt såpbubblor med glycerin, det är frågan?

För vintillverkning kan glycerin tillsättas för att höja fylligheten i vin. Det är glycerin (glycerol) som skänker fyllighet i vin.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin. Det fungerar vanligtvis på alkohol som vodkor och också i öl, man får prova sig fram.

Glycerin produceras i vinet under jäsningen men en del jäststammar tillverkar lite om man har snålt med frukt. Då känns vinet tunt och blaskigt.

Man kan sätta till glycerin (glycerol) när som helst i tillverkningen men utan tvivel är det bäst när vinet skall buteljeras eller drickas. Doseringen är 1-5 g per liter vin. Som regel räcker 1 g mer än väl.

Ordna gigantiska såpbubblor med hjälp av glycerin

Såpbubblor fascinerar både vuxna samt barn. Ifall du tycker om att göra egna bubblor men anser att det är tråkigt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en mix med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flera matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en fluid som inte har någon färg eller lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var minsann en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja via en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

Man kan frambringa glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut samt säljas) och animaliska varianter av det.

Om du vill glycerin införskaffa så kan du handla det online som på allt-fraktfritt.se alternativt på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att också betrakta hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite okonstlad och humoristisk nöje till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Mixa tillsammans i en skål och doppa efteråt det arbetsredskap som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett arbetsredskap som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Efteråt så är det bara att bringa verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. glycerin såpbubblor

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan likaså leka med dem i badrummet. Man kan rentav göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen alternativt fullständigt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att skapa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därefter kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på samtliga produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig ej farlig. Ifall man även har en aning salpetersyra i hemmet så kan det dock vara plats att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran samt glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Detta bör du självklart undvika men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.